Kijkcijfers maandag 18 juli 2022

De TV van gisteren: B&B Vol Liefde wint kijkers op warme zomeravond

19 juli 2022 09:42 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Videoland

De warme zomeravond van gisteren heeft geen enorme krater geslagen in de kijkcijfers, maar er zijn wel een aantal programma's die het met iets minder fans moesten doen dan gewoonlijk. Toch leek er één programma op miraculeuze wijze te profiteren van de hitte. 

En dat was B&B Vol Liefde op RTL 4. De datingshow scoort met de dag beter. Gisteren trok de introductie van de bijdehante deelneemster Ted 847.000 kijkers, terwijl er vorige week tijdens de start 'maar' 679.000 mensen inschakelden.

Boeren, Bijbels en Beauties

Op SBS6 ging maandag de nieuwe realityserie Boeren, Bijbels en Beauties van start. De markante inwoners van Spakenburg konden helaas niet voor een groot succes zorgen, want er keken maar 319.000 mensen naar hun dorpse avonturen. Voorlopig blijft het vergelijkbare Urk! beter scoren op de zender.

De Slimste Mens

Waar De Slimste Mens normaal gesproken zo'n 1,6 miljoen kijkers weet te trekken op NPO 2, moest het populaire quizprogramma het gisteren met 1,3 miljoen kijkers doen. Dat is natuurlijk nog steeds geen verkeerd aantal. Philip Freriks en Maarten van Rossem eindigden dan ook op een tweede plek in de kijkcijfer top 25.

Er werd vooral veel gesproken over kandidate Loes Schnepper. Kijkers vroegen zich af wat ze eigenlijk in het programma deed, omdat ze nogal warrig en chaotisch overkwam. De actrice had meerdere keren niet door dat ze aan de beurt was en leek ook het opsparen van seconden niet helemaal te begrijpen.

Meer over