De TV van gisteren: De slimste mens blijft een kijkcijfertopper

9 Augustus 2016 07:33 | kijkcijfers | Door Televizier

© KRO-NCRV

Het sportgeweld in Rio de Janeiro behaalde maandag maar liefst 2.4 miljoen kijkers, maar er was meer te zien op televisie. Bijna 1.5 miljoen mensen zagen D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven al na een aflevering het strijdtoneel verlaten bij De slimste mens

In de finale nam Van Veldhoven het op tegen culinair journalist Joël Broekaert. Het was uiteindelijk een Barbapapa-vraag die de D66-vrouw de das om deed. 

Joël zien we vanavond net als Van Veldhoven niet terug in De slimste mens. Hij heeft er zeven afleveringen opzitten en is verzekerd van een plekje in de finaleweek. 

Nieuwe tijden

RTL 4-soap Nieuwe tijden draait meer dan een maand, maar GTST-achtige cijfers worden -logischerwijs- niet gehaald. Maandag stemden 449.000 mensen af op de jeugdige variant van Nederlands bekendste soap. De show is nog niet bij iedereen geliefd.

Met het decor hielden de diehard fans zich gisteren niet bezig. Hun ogen waren gericht op een potentiële liefde tussen Sil en Amy. 

Studio Olympic Park

In Studio Olympic Park, de olympische talkshow van Henry Schut en Edith Bosch, was judoka Dex Elmont te gast. Eerder op de dag was hij in de derde ronde uitgeschakeld in de klasse tot 73 kilogram.

Studio Olympic Park kan nog niet overtuigen, net als de programmering van de NOS. Veel mensen klagen over het uitzendschema van de omroep, omdat er soms herhalingen worden uitgezonden in plaats van live sport.

Toch wordt het programma uitstekend bekeken. Bijna een miljoen mensen keken naar het late praatprogramma. Ook nu was er weer commentaar over de programmering. Hoofdvraag: waarom een talkshow als er nog live sport aan de gang is?

Kort samengevat:

Meer over