De kijkcijfers van vrijdag 16 juli

De TV van gisteren: De Slimste Mens dendert door

17 juli 2021 09:11 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© KRO-NCRV
Er was best een divers aanbod op de vrijdagavond als het om de televisieprogrammering gaat. Uiteraard was er één programma dat er met kop en schouders bovenuit stak wat betreft kijkcijfers.
De Slimste Mens lijkt maar weinig aan populariteit te verliezen. Naar de laatste uitzending van de eerste spelweek keken 1.6 miljoen mensen. Philip Freriks en Maarten van Rossem af zijn uiteraard weer respectievelijk de presentator en jury van de populaire NPO 2-quiz. Op Twitter werd uiteraard gretig meegedaan.

Nieuwsuitzendingen

De nieuwsuitzendingen worden altijd al goed bekeken, maar vrijdag was er een extra informatiebehoefte vanwege de dramatische overstromingen in Nederland, België en Duitsland. Naar het Half acht nieuws van RTL 4 keken 1.2 miljoen mensen. Het Journaal van 20.00 uur van de NOS werd door 2.1 miljoen mensen bekeken. Talkshow Humberto wist 748.000 kijkers aan zich te binden en Op1 deed het wat minder: 651.000 kijkers.

NPO 1 had vrijdagavond ruimte gemaakt voor een programma over de overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries. Er keken 803.000 mensen naar TV Monument Special: Peter R. de Vries. 

Sport

Ook op vrijdag werd weer gefietst in de Ronde van Frankrijk, die inmiddels in zijn laatste weekend is aanbeland. Naar de etappe van vrijdag keken 496.000 mensen via de NOS. De Avondetappe werd bekeken door 838.000 lieden. In Groot-Brittannië komen de F1-coureurs weer in actie dit weekend. Naar de eerste rondjes op vrijdag keken 552.000 autoliefhebbers.

Meer over