De kijkcijfers van vrijdag 19 januari

De TV van gisteren: De Slimste Mens dendert door

20 januari 2024 10:03 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Genoeg te beleven op de buis vrijdagavond, zowel bij de publieke omroep als de commerciële zenders. Uiteraard werd weer gretig afgestemd op kijkcijferhit De Slimste Mens.

Vorige week trok op NPO 1 De Slimste Mens 1,6 miljoen kijkers naar de buis. Deze keer waren dat er 1,59 miljoen. Barbecuekoning Jord Althuizen maakte vrijdagavond zijn opwachting. Het was de laatste reguliere speler die aan de quiz werd toegevoegd. Volgende week begint de finaleweek.

RTL 4 met hit Stars on Stage

De afgelopen twee weken was Stars on Stage op RTL 4 een behoorlijke verrassing. Het programma scoorde rond de miljoen kijkers. Dit keer waren dat er 968.000, weet kijkcijfergoeroe Tina Nijkamp. Daarna was het de beurt aan Renze Klamer met zijn talkshow Renze. Daar stemden 594.000 mensen op af.

SBS terug naar 1977 en VI

Ook SBS6 heeft wat in de melk te brokkelen op vrijdagavond. Rond half negen was het de beurt aan Het Jaar Van..., waar 320.000 mensen naar keken. Dat is niet heel best. Vandaag Inside trok vervolgens een miljoen kijkers en die talkshow blijft dus onverminderd populair.

En verder..

Op NPO 1 keken 502.000 lieden naar de serie Klem en zagen 547.000 mensen talkshow Op1. De Aarde Beeft wist op NPO 2 een bescheiden aantal kijkers aan zich te binden: 319.000 mensen zagen het.

De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over