De TV van gisteren: De Slimste Mens eenzaam op kop

Het wordt bijna saai: De slimste mens is wederom het best bekeken amusementsprogramma van de avond. 1.38 miljoen mensen zagen hoe Jochem van Gelder aan GHB ten onder ging.

Het kan raar lopen bij De slimste mens, weet ook Jochem na drie afleveringen. Hij overleefde bij zijn debuut de finale met 1 seconde op de klok, werd in de tweede aflevering dagwinnaar met een ruime marge en stond in de derde en laatste ineens in de finale met een fikse achterstand op nieuwkomer zangeres en muzikante Lakshmi Swami Persaud

WK Atletiek scoort

In een zomer waar de grote sportevenementen niet voor het oprapen liggen, doet NPO 3 prima zaken met het WK atletiek. Maar liefst 910.000 liefhebbers zagen hoe Dafne Schippers op ogenschijnlijk eenvoudige wijze en met ruime voorsprong een finaleplek veroverde op de 200 meter.

RTL Summer Night in de lift

Jinek presteerde met 734.000 kijkers ietwat onder de maat voor de talkshow, terwijl concurrent RTL Summer Night juist bovengemiddeld scoorde met 622.000 kijkers. Dat aantal is helemaal knap omdat Beau het niet moest hebben van zijn lead in. Vooraf wist een herhaling van Chantal blijft slapen slechts 458.000 mensen te boeien. Het gesprek aan tafel ging onder meer over de aanhoudende crisis in de eierindustrie.

Reageren