De TV van gisteren: De Slimste Mens en Jinek scoren

19 augustus 2017 08:58 | kijkcijfers | Door Televizier

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Het is Eva Jinek wederom gelukt om met haar talkshow Jinek boven de miljoen kijkers te scoren op de vrijdagavond. Ook De slimste mens slaagde daarin. RTL summer night bleef steken op 580.000 kijkers.

In Jinek was onder meer illusionist Victor Mids te gast. Eva vroeg hem het hemd van het lijf over Mindf*ck en over zijn carrièreplanning. Victor stak niet onder stoelen of banken dat hij nog wel eens in de Verenigde Staten iets zou willen doen, maar concentreert zich voor nu voornamelijk op Nederland. Onlangs deed hij een uitstapje naar Duitsland, maar dat was behoorlijk pittig. "Het Duitse avontuur was supergaaf en daar ben ik ook supertrots op. Maar het was ook heel erg inspannend, ook omdat ik de taal niet goed beheers", zo zei hij.

In totaal keken ruim 1 miljoen mensen naar Jinek, en daarmee hoefde ze alleen De slimste mens en Eén tegen 100 voor zich te dulden.

De slimste mens

De slimste mens blijft dus ook maar scoren. Op de vrijdagavond stemden ruim 1,2 miljoen mensen af op de populaire quiz. Uiteraard werd er op de sociale media weer volop gediscussieerd over de vragen, antwoorden, deelnemers en de vakjury.

RTL summer night

De grote publiekstrekker van RTL summer night was vrijdagavond Channing Tatum. De Amerikaanse superster schoof aan bij presentator Beau van Erven Dorens. Het kon er overigens niet voor zorgen dat er extreme kijkersaantallen werd gehaald. Er stemden 580.000 mensen af op de talkshow van RTL 4. Uiteraard was de acteur onderwerp van gesprek op Twitter.

Meer over