De TV van gisteren: De Slimste Mens groeit naar 1,2 miljoen kijkers

29 juli 2016 07:40 | kijkcijfers | Door Televizier

© KRO-NCRV

NPO 2 doet goede zaken met tv-quiz De slimste mens. Donderdagavond wist de vierde aflevering van de zomerserie 1,2 miljoen kijkers te boeien, de beste score tot nu toe.

Er zaten een aantal opmerkelijke momenten in de tv-quiz. Bij een van de associatierondes kwam de vraag 'wat weet u van Mark Rutte?' langs. De kijkers, waaronder Cornald Maas, verbaasden zich over de antwoorden die daarbij hoorden, zoals 'de Toppers', wat jurylid Maarten van Rossem dan weer de gelegenheid gaf om uit te halen naar de muziekkeuze van de VVD.

En na een vraag over de Playboy-shoot van Georgina Verbaan vroeg presentator Philip Freriks aan deelnemer Manon Meijers hoe zij haar borsten noemt. Jurylid Maarten van Rossem gaf vervolgens toe dat hij die van hem 'Jansen en Janssen' noemt.

 

Baardmannetjes

Direct na De slimste mens zond NPO 2 het natuurprogramma Baardmannetjes uit, dat flink profiteerde van de sterke lead-in en 491.000 kijkers trok. In het MAX-programma gingen schrijver Hans Dorrestijn en vogelkenner Nico de Haan deze week op avontuur in het Wormer- en Jisperveld. Het doel: de sneeuwgans tegenkomen. Kijkers smullen van deze slow-tv, waarin Omroep MAX uitblinkt.

 

 

DWDD Summerschool

Op NPO 1 gaf Wouter Bos een lesje speechen in de DWDD Summerschool. 702.000 kijkers zagen hoe de oud-PvdA-politicus de 'gereedschapskist' met ethos, pathos en logos behandelde - alles wat nodig is om een toespraak tot een succes te maken. Het tv-college viel in de smaak bij twitterend Nederland, al had het net als vorige week wel iets langer mogen duren:

Wouter Bos vergat volgens de kijkers maar één ding te vertellen:

Meer over