Kijkcijfers 12 juli 2022

De TV van gisteren: Oud publiek bij De Slimste Mens valt wel erg op bij kijkers

13 juli 2022 09:06 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Het was weer een bomvolle tv-avond. Van Kasteelvrouwe Emmy, het EK voetbal voor vrouwen tot B&B Vol Liefde. Maar De Slimste Mens blijft ook na de tweede uitzending de onbetwiste nummer één. Alhoewel het publiek op de achtergrond meer aandacht trok bij kijkers dan de kandidaten.

In De Slimste Mens, dat gisteravond werd bekeken door ruim 1,6 miljoen mensen, gebeurde weer van alles. Journalist Danielle Kliwon was de nieuwe uitdager en zij kreeg onder andere bij de galerijronde verschillende foto’s te zien met een Di(c)k erop, zoals Dick Advocaat, Dick Bruna en De Dikke van Dale. Waarop Philip Freriks na afloop grapte dat het dickpics waren, tot hilariteit van de kijkers. Hoewel Danielle volgens de kijkers niet heel veel wist, viel het meer op dat het publiek niet heel gemêleerd was en voornamelijk uit oudere mensen bestond.

Kasteelvrouwe Emmy

Kasteelvrouwe Emmy ging gisteravond vrolijk door met haar grote verbouwing voor het oog van 757.000 kijkers. Hoewel ze hele dag druk in de weer is, tenminste haar man Rutger, lijkt het alsof ze maar geen meter vooruit komen. Emmy Laat ook nog even een aannemer langskomen om het kasteel te bekijken en die komt tot de conclusie dat er toch best wel wat mis is aan het hele gebeuren.

B&B Vol Liefde

De terugkeer van B&B Vol Liefde is ook dit jaar weer een schot in de roos. Gisteravond zaten er 716.000 kijkers klaar om de meeste ongemakkelijke en vermakelijke gesprekken voor te zien komen. En ook na dag twee blijft Astrid het onderwerp van gesprek. Volgens veel kijkers lijkt ze niet helemaal door te hebben dat ze meedoet aan een datingprogramma.

Renze

In de strijd tussen de talkshows wist Op1 aan het langste eind te trekken. En niet zo’n beetje ook. De talkshow wist 723.000 kijkers te trekken, terwijl Renze er 520.000 voor zich wist te winnen. Renze had nieuw muzikaal talent te gast in de vorm van zangeres Jules. Alleen waren kijkers niet helemaal te spreken over haar talent. Britt Dekker was ook te gast en zorgde bij Renze zelf even voor een ongemakkelijk momentje door het te hebben over ‘dekken’.

Meer over