Kijkcijfers woensdag 24 augustus

De TV van gisteren: De Slimste Mens-kijkers balen van exit Ferdi Stofmeel

25 augustus 2022 07:42 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV still
De finale van De Slimste Mens mag dan bijna naderen, toch zal die gespeeld worden zonder Ferdi Stofmeel. De acteur haakte gisteravond in de kwartfinale - tot grote teleurstelling van de kijkers - net te vroeg af, waardoor hij de winst wel nu wel kan vergeten.

De onverslaanbare Erik van Muiswinkel en de via een scherm aanwezige Jasper van Kuijk nemen het vanavond daarom op tegen Rob Goossens.

De Slimste Mens

In de kwartfinale van De Slimste Mens (waar 1,4 miljoen mensen naar keken) streden Erik van Muiswinkel, Ferdi Stofmeel en Jasper van Kuijk tegen elkaar, maar opnieuw bleek niemand opgewassen tegen die eerste. Ferdi en Jasper moesten dus uiteindelijk strijden voor een plek in die felbegeerde halve finale. En dat had spannend kunnen worden, maar niets bleek minder waar: Ferdi liet zich namelijk - tot grote verbazing van de kijkers - zover wegzakken bij het woord 'Balsamico' dat zijn concurrent de winst alleen maar in hoefde te koppen. 

Heb Ik Wat Van Je Aan?

Wie geen zin had in deze populaire quiz kon gisteravond prima terecht bij Net5, die debuteerde met een gloednieuwe programmering. Zo begon de avond met het debuut van Olcay Gulsen en haar nieuwste modeprogramma Heb Ik Wat Van Je Aan? (waar 90.000 mensen klaar voor zaten). Hoewel dat programma meer kijkcijfers had dan het terugkerende Grenzeloos Verliefd (82.000) was die laatste wel een stuk spraakmakender. De aflevering, die in het teken stond van de jonge Julia die samenwoont met de Amerikaanse (ex)-gevangene en tevens oudere Kyle, riep immers behoorlijk wat frustraties op bij het Twitterende publiek. Lees hieronder maar waarom!

Married at First Sight: Match or Mistake

Verder was er veel van hetzelfde recept. RTL4 had een prima tv-avond met achtereenvolgend Ik Weet Er Alles Van Junior (725.000), het altijd spraakmakende B&B Vol Liefde (767.000) en de laatste reguliere uitzending van Married at First Sight: Match or Mistake (391.000). Het vervolg zal immers enkel te zien zijn op Videoland. Al is het de vraag of mensen daar echt op af komen: het overgrote meerderheid blijkt nog niet overtuigd door deze nieuwe versie.

Hans Klok

Ook NPO1 en RTL7 hadden de kijkers te pakken. Zo stemden 1,367 miljoen mensen af op de voetbalwedstrijd van PSV en keken er ook mensen naar zowel de halve finale van The Great British Bake Off (391.000) als Summerschool (396.000). In deze aflevering was het de beurt aan Hans Klok om een show te geven over variététheater. En dat moment liet hij niet zomaar voorbijgaan. De illusionist vertelde behoorlijk gepassioneerd over zijn grote liefde; een wereld vol veren, hoge hakken en betoverende acts.

Meer over