Donderdag 7 september 2023

De TV van gisteren: De Slimste Mens nadert de ontknoping

8 september 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Na wekenlang strijden is het vanavond zover. De finale van De Slimste Mens. En dat betekent dat gisteren de laatste afvaller afscheid moesten nemen van het programma. En dat zorgde voor de nodige reacties.

De Slimste Mens

Spoilers! Het is Renée Kapitein die als laatste het strijdtoneel moet verlaten. Theatermaker Jörgen Tjong a Fong stond al in de finale en actrice Nandi van Beurden en journalist Tom Kleijn voegen zich bij hem. Wekenlang hield Renée de kijkers bezig en dat was vooral vanwege haar zithouding in het programma. Ja, you love her or you hate her en dat is duidelijk in de reacties van de kijkers. Maar ver schopte ze het wel.

Giechelen

Het pas getrouwde stel Raimond en Saskia werd gevolgd in Het Roer Om tijdens hun klus om een oude schuur in Oostenrijk om te bouwen tot vier luxe appartementen. Omdat Raimond voor zijn werk vaak terug naar Nederland moet, staat Saskia er het grootste deel van de tijd helemaal alleen voor. Dit zorgt voor respect van de kijkers, al ergeren zij zich ook aan haar zenuwachtige gegiechel.

Gesprekjes onder de zon

In de tweede aflevering van dit seizoen van Casa Di Beau reisden Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon en realityster en model Sylvia Geersen af naar Beau voor het praatprogramma. Onder de Toscaanse zon vertelden de gasten onder meer over hun depressies, maar ook over hun geluk in de liefde waar ze op dit moment van genieten.

En verder

All Stars & Zonen dat vorige week niet goed scoorde, maakte deze week plaats voor de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland tegen Griekenland. Waar ongetwijfeld ook veel mensen naar keken waren De Bevers die weer verder gingen met hun reis naar Ahoy. En of trubbelig nu een echt Nederlands woord is?

Meer over