Kijkcijfers donderdag 26 augustus 2021

De TV van gisteren: De Slimste Mens stoot NOS Journaal van eerste plaats

27 augustus 2021 08:53 | kijkcijfers | Door Ingelise De Vries

© Manon van der Zwaal
We kijken maar al te graag bij mensen binnen, zo blijkt uit de kijkcijfers. Grote gezinnen of op zoek naar de liefde, realitytv blijft in trek.

Twee weken lang hebben we kunnen genieten van vier gezinnen met meer kinderen dan gemiddeld in Een huis vol. De families Buddenbruck, Jelies, Cudogham en Adema nemen de kijker mee in het soms hectische leven van de grote gezinnen. Alleen vanavond en morgen zijn de grote families nog te zien bij KRO/NCRV en dat leverde donderdagavond maar liefst 906.000 kijkers op.

Vegantische hond in Een Huis Vol

Kijkers zagen hoe de familie Cudogham een logeerhond over de vloer had in het kleine appartement in Amsterdam. En natuurlijk moest het 25-jarige jubileum van koppel Buddenbruck worden gevierd. Met pizza.

 

Het eind van B&B Vol Liefde

B&B Vol Liefde deed het tijdens de laatste aflevering iets minder. De zoektocht naar liefde zit erop. Zo'n 728.000 mensen zagen hoe Bert en Jacob de liefde nog steeds niet hebben gevonden, ook Debbie en Roxanne moeten hun zoektocht voortzetten. Caroline waagt een poging met Eric en wie weet bloeit er ook wel iets op tussen Vincent en Monique.

 

De Slimste Mens koploper

Waar normaal gesproken het NOS Journaal met stip op nummer één staat in de kijkcijferlijst, is het journaal donderdagavond van de troon gestoten door De Slimste Mens. Omdat er meer dan 1,7 miljoen mensen naar NPO2 schakelden, is het programma de onbetwiste nummer één.

In de laatste aflevering voor de finale wist Joost Oomen zijn tegenstander Loes Reijmers weg te spelen. Oomen neemt het vrijdagavond op tegen PowNed-verslaggever Bram Douwes en cabaretier Lisa Loeb.

 

Meer over