De TV van gisteren: De Slimste Mens opent met 1.34 miljoen

25 juli 2017 07:58 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot KRO-NCRV

De terugkeer van De slimste mens is direct een succes te noemen: 1.34 miljoen kijkers zaten weer klaar om Philip Freriks vragen op BN'ers af te zien vuren.

Al was er van spanning in de eerste aflevering weinig sprake. Schrijfster Marjan van den Berg bleek een ware vraagbaak en kaapte met gemak het gros van de punten weg. DJ Domien Verschuren en de Braboneger hadden het nakijken. De Brabantse komiek speelde zelfs zo beroerd dat hij met het recordaantal van slechts 17 seconden de finale in ging. Domien had aan 1 goed antwoord genoeg en gaf dat door te vertellen dat een gebit onder meer kiezen bevat. Twitterende kijkers maakten zich ondertussen hoofdschuddend zorgen over het niveau van de show.

Topscore vrouwenvoetbal

De absolute klapper van de avond was de derby der lage landen op het EK Vrouwenvoetbal.  2.41 mensen zagen hoe de Oranjevrouwen met 2-1 wonnen van België. Nu Nederland al z'n poulewedstrijden gewonnen heeft, lijkt de kans op de kampioenstitel steeds groter te worden. 

Het schouwspel in Tilburg leverde in ieder geval prachtige plaatjes op...

Jinek boven het miljoen

RTL 4 had het moeilijk tegen al het NPO-succes op primetime. Helemaal het einde scoorde een weinig spectaculaire 705.000 kijkers. Daarna leverde RTL Summer Night in met 596.000 kijkers. Talkshow-concurrent Jinek wist daarentegen weer nét boven het miljoen te eindigen. Maar misschien kwam dat ook door de aanwezigheid van sekssymbool Maarten van Rossem die niets moest hebben van het anti-euthanasiepraatje van SGP-kopstuk Van der Staaij.

Meer over