985.000 kijkers

De TV van gisteren: De slimste mens scoort bijna miljoen

3 augustus 2018 08:34 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
De slimste Mens heeft donderdagavond net geen miljoen kijkers weten te trekken. In totaal stemden 985.000 mensen af op de quiz van NPO 2.
De kijkers zagen hoe Ton Elias aan het programma werd toegevoegd als nieuwe uitdager van Lilianne Ploumen en Roelof de Vries. Twitterend Nederland deed ook weer lekker mee met De slimste mens.

Laat op één

De talkshow Laat op één, dat momenteel wordt uitgezonden op het tijdslot van Jinek, doet het ook heel behoorlijk. Donderdagavond stemden 666.000 mensen af op het programma van presentatrice Nadia Moussaid. Er wordt onder meer gesproken over de ziekte parkinson. Daarnaast was onder meer Hélène Hendriks te gast, die aan de slag gaat voor John de Mol.

En verder...

En wat was er verder nog te beleven op de Nederlandse televisie op de donderdagavond? De eerste aflevering van de nieuwbakken taalquiz van Astrid Joosten trok 629.000 kijkers. Het programma luistert naar de naam S.P.E.L.-show.

SBS6 scoorde met Hart van Nederland en trok 755.000 kijkers. M, Hoe heurt het eigenlijk en Great british bake off scoorden allen rond de 500.000 kijkers op NPO 1. En er werd gevoetbald bij RTL 7. Naar de wedstrijd in de Europa League tussen AZ en Kairat keken 469.000 mensen.

Meer over