De kijkcijfers van vrijdag 14 december 2018

De TV van gisteren: De Slimste Mens sluit eerste week boven het miljoen af

Het succes van De slimste mens lijkt ook deze winter gegarandeerd. De NPO 2 kennisquiz kon ook op vrijdagavond rekenen op een miljoenenpubliek ondanks felle concurrentie van zowel RTL als NPO 1.

Tijdens de eerste week van de kennisquiz lijkt zich al een voorzichtige favoriet te ontwikkelen. Komiek Edson da Graca wist vier van de vijf afleveringen te overleven en zelfs driemaal dagwinnaar te worden. Voor het oog van ruim 1.25 miljoen mensen wist Edson de finale op het nippertje te redden. Al waren veel kijkers wat ontevreden over het algemene kennisniveau van deze lichting kandidaten. 

NPO 1 op 2

NPO 1 had de beste papieren van alle publieke kanalen. De tweede aflevering van Flikken Maastricht, met schokkende cliffhanger, was goed voor 1.36 miljoen liefhebbers. Daar hield Erica op reis er een ruim miljoen van vast die met de goedlachse oud-politica mee gingen naar de ongerepte natuur van West Canada. Pauw was hekkesluiter met een meer dan keurige 956.000 kijkers.

The Voice triomfeert

Toch gaat het goud op primetime naar RTL 4. De weekfinale van GTST deed het uitstekend met 1.1 miljoen kijkers en de laatste editie van de Blind Auditions in The voice of Holland knalde daarna door naar 1.74 miljoen kijkers die wilden zien hoe de coaches hun teams compleet maakten. Na de talentenjacht zapten één miljoen kijkers weg, waardoor RTL Late Night met 773.000 kijkers haar uitzendweek afsloot.

Meer over:

Reageren