De TV van gisteren: De slimste mens stijgt naar 1.6 miljoen kijkers

De Olympische Spelen blijven in augustus de kijkcijferlijst aanvoeren, maar KRO-NCRV-quiz De slimste mens lijkt zich te ontpoppen tot een nette nummer twee. Gisteren trok de spelshow 1.6 miljoen kijkers. 

Dit kijkersaantal is een kijkcijferpiek en dat terwijl De slimste mens de afgelopen week al zo goed scoort. Donderdag was actrice, zangeres en cabaretière  Yvonne van den Eerenbeemt voor het eerst te gast, maar na een uur spelen was haar avontuur al ten einde. Wytse de Groot en Stella Bergsma gingen door. Vooral Stella maakt flink wat tongen los met haar uitbundige gedrag.

Rio Live

Uiteraard werd er ook weer volop gesport in Rio de Janeiro. Maar liefst 2.2 miljoen kijkers zaten in de avond klaar voor de meerkampfinale van de vrouwen in Rio Live. Hierin deden twee Nederlanders mee, Sanne Wevers en Eythora Thorsdottir. Met name Thorsdottir maakte indruk: zij eindigde als negende, de hoogste notering van een Nederlandse vrouw ooit.

De naam van de half-Ijslandse blijft wel een aardige tongbreker, maar dat heeft ook voordelen.

In het kielzog van Thorsdottir is commentator Hans van Zetten druk bezig een fenomeen te worden in de Nederlandse sport (in hoeverre hij dat nog niet was). 

Uiteraard zijn mensen ook hier weer zeer creatief.

Louis Theroux

Op NPO 3 dook Louis Theroux in een herhaling onder in het gevangenisleven. De spraakmakende documentairemaker trok een half miljoen kijkers. De mensen die keken, waren onder de indruk van wat ze zagen. Met name de vragen van Theroux, die je toch even moet durven stellen terwijl je face-to-face staat met criminelen die ongeveer 3 decennia aan gevangenisstraf hebben verzameld.

Reageren