Kijkcijfers van maandag 16 juli 2018

De TV van gisteren: De Slimste slaat toe: 1,1 miljoen kijkers

17 Juli 2018 08:04 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
Verschroeiend heet zomerweer of niet, de eerste aflevering van het 12de seizoen van De slimste op NPO 2 scoorde meteen 1,1 miljoen kijkers.
Daarmee was de quiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem na het Journaal het best bekeken programma van de avond. In de eerste aflevering streden acteur Cas Janssen, cabaretière Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen om de overwinning, maar de titel 'De slimste' leek ver weg.

De vorige winnaar, Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck, verkneukelde zich voor zijn televisie.

Het Italiaanse dorp: Ollolai

RTL 4 startte met het nieuwe dagelijkse programma Het Italiaanse dorp: Ollolai. Vijf Nederlandse stellen kopen voor 1 euro een vervallen huis, knappen het op en proberen weer wat leven in het dorp te krijgen. De eerste aflevering was om 21.30 uur goed voor een redelijke 604.000 kijkers. In Het Italiaanse dorp: Ollolai was het euvel te zien dat ook vaak de kop opsteekt in Ik vertrek.

GTST Classics

Andere goed scorende programma's op deze maandagavond waren Groeten van MAX met 1 miljoen kijkers en De Avondetappe met 927.000. Jinek kwam tot 885.000. Iets minder gaat het deze week met de GTST Classics. De aflevering van maandag trok 391.000 liefhebbers. Daarin was een oude bekende te zien en bleek vroeger niet alles beter. 

Meer over