Kijkcijfers vrijdag 16 februari 2024

De TV van gisteren: De Verraders scoort slecht zonder sterren

17 februari 2024 09:26 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Een slechte ochtend voor RTL 4: ondanks een stevige promotiecampagne scoort de eerste aflevering van De verraders zonder BN'ers beduidend lager dan de reguliere variant met sterren.

Mogelijke boosdoener is het WK afstanden vanuit Calgary. NPO 3 scoort 913.000 kijkers met het sportevenement en rijdt daarmee alle zenders in de wielen.

De Verraders stelt teleur

Stars on stage was de afgelopen weken voor RTL 4 een gegarandeerde hit met ruim een miljoen kijkers. De verraders leek daar gezien het succes van de vorige seizoenen met gemak bij in de buurt te moeten komen, maar de teller bleef steken op een buitengewoon magere 736.000 kijkers. En dit terwijl de vorige reeks nog ruim 1 miljoen belangstellenden trok.

NPO op 1

NPO 1 was dankzij Flikken Maastricht de winnaar op primetime. 1.2 miljoen kijkers zagen een beetje GTST op vrijdagavond dankzij gastrollen van Bertrie Wierenga en Johnny Kraaijkamp die totaal andere types dan hun soappersonages vertolkten. 2 voor 12 deed het op NPO 2 ook uitstekend met 992.000 kijkers.

SBS kabbelt door

SBS 6 weigert nog steeds om de strijd op primetime aan te gaan. Geen groot amusement of een dure serie om 20.30 uur, de zender blijft de goedkoop te produceren terugblikshow Het jaar van... programmeren. Daar hadden gisteravond 342.000 kijkers oren naar, vrij gemiddeld voor de titel. Vandaag inside had ook last van het schaatsen: normaal gesproken heeft de vrijdageditie met vaste gast Hélène Hendriks geen moeite richting het miljoen te gaan, ditmaal waren het er 833.000.

*De genoemde lineaire kijkcijfers in dit artikel zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp.

Meer over