De TV van gisteren: Debuut Naar Bed Met Irene valt buiten kijkcijfer top 25

20 november 2016 07:57 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

Irene Moors was dankzij de eerste aflevering van haar late night show Naar bed met Irene populair op social media, maar met 360.000 kijkers is het programma nog niet direct een hit.

Dat neemt niet weg dat Irene en haar productieteam alles uit de kast trokken om hoofdgast Jan Kooijman te verrassen en te vermaken. Samen met de kijkers viel het multitalent een uur lang van de ene verrassing in de ander. Oude vrienden doken op, de zwangere Lieke van Lexmond waagde zich aan een Tina Turner imitatie en er was vooral veel warmte en gezelligheid. Irene wilde trending topic worden op Twitter en dat lukte haar. Naast lof was er ook opbouwende kritiek.

Het voordeel van live televisie is dat er direct kan worden ingespeeld op de meningen van tweetende kijkers. Irene beloofde na de reclame rustiger te praten en dat werd gewaardeerd.

RTL 4 domineert nipt

Op primetime ging de strijd voor de derde week op rij tussen Ik hou van Holland dat met 1.57 miljoen kijkers nét won van Als de dijken breken op NPO 1, waar 1.53 kijkers klaar voor zaten. Op RTL 4 deed ook de vierde aflevering van De TV Kantine met 851.000 kijkers prima zaken. Twitterende kijkers waren vooral te spreken over de Criminal minds persiflage waar gastacteurs Everon Jackson Hooi en Esmée van Kempen schitterden.

Op de late avond scoorde een nieuwe aflevering van Het collectief geheugen een prima 974.000 kijkers. De uitzending was meer dan memorabel dankzij Theo Hiddema. De strafrechtadvocaat mocht bepalen welke onderwerpen een plaatsje in ons collectief geheugen verdienden en wist een gloedvol betoog te houden voor het behoud van de buste van Georgina Verbaan.

Verborgen verleden verbroedert

In de luwte van het kijkcijfergeweld ging Jeroen Krabbé op NPO 2 voor het oog van 540.000 kijkers op zoek naar zijn voorouders in Verborgen verleden. De 72-jarige acteur, schilder en persoonlijke vriend van menige beroemdheid, ontrafelde zijn Joodse roots en dat zorgde voor verrassende onthullingen.

Meer over