De kijkcijfers van vrijdag 1 maart 2019

De TV van gisteren: Debuut Voice Kids verslaat finale Flikken Maastricht

2 Maart 2019 07:42 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
RTL 4 bleek op primetime te sterk voor de NPO dankzij de start van het achtste seizoen van The voice kids dat met 1.69 miljoen kijkers de winnaar van de avond was.

Dat is een aardige opsteker voor zowel de talentenjacht als de zender, naar de finale van het vorige seizoen keken 'slechts' 1.5 miljoen mensen. Wellicht waren kijkers benieuwd hoe Anouk het zou doen als debuterend kindercoach. Ze werden niet teleurgesteld. Later op de avond profiteerde RTL Late Night enigszins van de kijkershausse: 747.000 van hen bleven plakken. 

Flikken Maastricht sluit af

NPO 1 maakte goede kans RTL voorbij te streven met de laatste aflevering van het dertiende seizoen Flikken Maastricht. Uiteindelijk zagen 1.37 miljoen mensen hoe een vogelvrije Eva en Wolfs op eigen houtje een gevaarlijke missie klaarden. Op social media waren de fans enigszins verdeeld door de ontknoping die uitliep op een vrij open einde wat wel volop ruimte bood voor speculaties over het komende seizoen. Daarna dook Ivo Niehe's TV Show onder de miljoengrens met 853.000 kijkers. Jinek krabbelde op de late avond op naar 948.000 kijkers.

Veronica Inside versus Business Class

In de luwte van het kijkcijfergeweld vond op Veronica een bijzondere crossover plaats tussen Veronica inside en Business class, het inmiddels klassiek geworden zondagochtendprogramma van Harry Mens waar René van der Gijp geregeld smakelijk om moet lachen. René geniet vooral als er wijn geproefd gaat worden en laat nou net de wijnkenner van de show in het publiek zitten! Daar moest op gedronken worden.

Meer over