De kijkcijfers van woensdag 1 juli 2020

De TV van gisteren: Detective van der Valk is de kijkcijferhit van de avond

2 juli 2020 08:48 | kijkcijfers | Door Andrea Peelen

© KRO-NCRV

De enorme stortvloed van herhalingen op de commerciële zenders zorgt ervoor dat kijkers massaal overstappen naar NPO. Hier was de Britse Detective Van der Valk woensdagavond de kijkcijferhit, met 843.000 kijkers.

In Detective van der Valk, een remake van de gelijknamige serie uit de jaren zeventig, onderzoekt de Britse detective Van der Valk moorden in Amsterdam. Deze keer bijt hij zich vast in een moord op een bekende modevlogger, waardoor hij in een wereld belandt van intriges en idealen. 

Zat van herhalingen 

Alleen het 8 uur-journaal en het 6 uur-journaal scoorden hoger, met respectievelijke 1,8 miljoen en 1,2 miljoen kijkers. Verder lijkt het erop dat tv-kijkend Nederland zat is van alle herhalingen op de commerciële zenders. Steenrijk, straatarm deed het op SBS6 nog redelijk met 501.000 kijkers en Obese kan er op RTL4 ook nog net mee door (483.000 kijkers).

Maar topbottom hangen Britains got talent met 395.000 kijkers, 100 jaar jong met 394.000 kijkers en Ranking the stars met 358.000. De boodschap is duidelijk: de kijkers zijn herhalingen-moe. 

Amusement scoort

Echter is het niet zo dat RTL zich hoeft te schamen. Ik weet er alles van!, de succesvolle kennisquiz van Ruben Nicolai, scoorde op RTL4 wederom bovengemiddeld (796.000 kijkers). Het programma slaat deze zomer zo goed aan, dat woensdag een VIP-versie is aangekondigd van de quiz.

Rommelige uitzending Beau

Wat het wel beduidend minder deed op dezelfde zender, is de talkshow Beau. De uitzending, waarin columnist Özcan Akyol zijn zegje deed over het racismedebat in de Tweede Kamer, werd slechts 580.000 keer bekeken. Volgens sommige kijkers kwam dit door de rommeligheid van de talkshow.

Kater voor Shownieuws

Tenslotte was er ook nog Shownieuws op SBS6, dat al weken slecht scoort en het moet doen met 393.000 kijkers. Een flinke kater voor de makers van het programma (en 0 tweets op Twitter).

Meer over