De kijkcijfers van zaterdag 20 juni

De TV van gisteren: Dierentuin weer best bekeken

21 juni 2020 09:11 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© NTR
NPO 1 heeft met Het echte leven in de dierentuin een hit te pakken. Net als vorige week trok het programma, op het Journaal van 20.00 uur na, het meest aantal kijkers op de zaterdagavond.
In totaal stemden 1.13 miljoen mensen af op het programma, waarin dieren in de dierentuin worden gevolgd. Dat is een stijging ten opzichte van vorige week, toen er 1.04 miljoen mensen keken. Op Twitter was men ook weer erg positief over deze serie.

Lage kijkcijfers

De dieren in de dierentuin trokken dus weer redelijk wat kijkers, maar voor de rest viel het niet bepaald mee. Dat heeft wellicht ook wat te maken met het relatief mooie weer. Op de derde plek in de kijkcijferlijst is talkshow Op1 terug te vinden. Het praatprogramma, deze keer gepresenteerd door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen, is daarmee ook het enige programma dat ook boven de miljoen wist te scoren. Er keken in totaal 1.02 miljoen mensen. Kara Bos vertelde daar een indrukwekkend verhaal.

RTL 4 en SBS6

Ook bij de commerciële omroepen ging het zaterdagavond niet heel voortvarend. Op de achtste plek in de lijst zien we het eerste amusementsprogramma van RTL 4. Naar Oh, wat een jaar! keken slechts 610.000 mensen. Verder is er, behalve het Half acht nieuws, geen RTL-programma in de top tien te vinden. Het hoogste amusementsprogramma van SBS6 staat op de veertiende plek. Voor De beste liedjes van waren 434.000 televisiekijkers te porren.

Meer over