Kijkcijfers maandag 4 december

De TV van gisteren: Dieuwertje Blok zwaait af onder toeziend oog van ruim 1,3 miljoen kijkers

5 december 2023 09:20 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Met stakende Pieten, een afwezige Sint en het Grote Boek dat iets te veilig was weggestopt in een kluis, dreigde Pakjesavond in gevaar te komen. Gelukkig kunnen alle kinderen ook dit jaar weer opgelucht ademhalen, zo bleek in de slotaflevering van Het Sinterklaasjournaal.

Dieuwertje Blok zorgde er eigenhandig voor dat het grote kinderfeest werd gered.

Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal heeft altijd wel iets te stellen met Sinterklaas en zijn Pieten. Na vorig jaar de uitdaging te hebben overwonnen van een zinkende boot, stapelden de problemen zich dit jaar op. Het Grote Boek zat vast in een kluis, Sinterklaas was plotseling verdwenen en het vinden van een vervanger verliep allesbehalve soepel. Als klap op de vuurpijl overwoog Hoofdpiet zelfs ontslag te nemen.

Dat mocht dan wel aantrekkelijk zijn voor hem, maar Dieuwertje Blok kon het niet over haar hart verkrijgen. Onder het toeziend oog van de ruim 1,3 miljoen kijkers besloot zij hem veilig en wel terug te brengen naar het Pietenhuis. Op naar volgend jaar!

Op De Matrix

De hoge kijkcijfers van Het Sinterklaasjournaal zal niemand meer verbazen. Verrassender is dus om te kijken naar wat Op De Matrix heeft gedaan, een nieuw dagelijks programma waarin Annefleur Schipper en Mandy Woelkens samen met diverse gasten kijken naar het popcultuur-nieuws en dit op een schaal leggen van: 'Is het highbrow of trash? Iconic of cringe?'  Nieuw is dit echter niet, zo viel op. Het blijkt al langere tijd een vast onderdeel te zijn uit Parool.

Kopen of Slopen

Het is verder duidelijk te merken dat zenders toewerken naar hun winterprogrammering met o.a. De Slimste Mens en Winter Vol Liefde, want echt veel soeps is er op de maandagavond niet meer. Caroline Tensen doet met Kopen of Slopen nog wel altijd haar best, maar ook deze week was het met 734.000 kijkers niet echt om over een huis te schrijven. Een herhaling van Droomhuis Gezocht was deze week goed voor 778.000 kijkers en ook De Meilandjes kunnen niet altijd leveren. Deze week trok hun compilatieaflevering 648.000 kijkers naar SBS6. Dat is gelukkig wel iets meer dan Frans Bauer: Leven Zonder Letters was deze week goed voor 425.00 kijkers. Hij staat daarmee op een 30e plek in de kijkcijferlijst.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over