De TV van gisteren: Dik 3 miljoen voor Olympische hockeydames

De Nederlandse hockeysters moesten genoegen nemen met zilver tijdens de Olympische finale, maar qua kijkcijfers bleek hun match tegen Groot-Brittannië goed voor goud.

Een slordige 3.2 miljoen Nederlanders waren getuige van de spannende strijd. Lange tijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar de 3-3 werd uiteindelijk door shoot-outs in het voordeel van de Britten beslecht. Een bittere pil voor de hockeyvrouwen die in 2008 en 2012 met het goud naar huis gingen. Na afloop lieten ze hun emoties dan ook de vrije loop. 

Oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo verzorgde het commentaar en ook zij hield 't niet droog. 

De Slimste Mens scoort stabiel

De slimste mens sloot haar vierde uitzendweek af met een stabiele 1.3 miljoen kijkers. Ditmaal moest schaatsheld Ben van den Burg al na z'n tweede aflevering het onderspit delven. Ben ging de finale in met bijzonder weinig seconden op de klok omdat hij in voorgaande ronden verbeten bleef proberen op het goede antwoord te komen. Daardoor was het voor zijn tegenstander, actrice Jacqueline Blom, een relatief koud kunstje te winnen. Ben was niet blij met zichzelf en op Twitter werd die mening door sommigen gedeeld.

Nieuwe Tijden nadert ontknoping

Nieuwe tijden was goed voor de 17e plek in het kijkcijferklassement met een ietwat teleurstellende 473.000 kijkers. De soap is nog één week op RTL 4 te zien voordat het naar Videoland verhuist. Daarom beginnen de verhaallijnen naar een hoogtepunt toe te werken. Vooral het gedoe rond Lucas en zijn geheimen vraagt veel aandacht. Maar of het de interesse kan vasthouden?

Al is er wel één ding dat mensen écht gaan missen zodra GTST weer terugkomt van haar zomerstop op 4 september.

Meer over:

Reageren