De TV van gisteren: Dionne Stax scoort miljoen kijkers met MAX-show

3 maart 2017 08:24 | kijkcijfers | Door Televizier

© Omroep MAX/ Mark de Vries

Van onschatbare waarde is met mooie kijkcijfers van start gegaan op NPO 1. De eerste aflevering van het programma met Dionne Stax trok 1.021.000 kijkers en versloeg daarmee alle concurrentie.

Die kijkers zagen hoe verkopers van bijzondere spullen de kans kregen om hun object te slijten aan een van de vier gerenommeerde experts van het programma. Iedere kenner heeft een eigen kamer in het Van onschatbare waarde-kasteel. De verkopers mogen zelf kiezen bij wie ze allemaal langsgaan om te onderhandelen, maar als een bod eenmaal is geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug.

In de eerste aflevering zagen we onder meer hoe verkoper Patrick een kindertekening van prinses Beatrix aanbood aan de experts. Hij zette hoog in met dit speciale object, ook al vonden veel kijkers het er niet zo bijzonder uitzien.

Dionne Stax, bij de meeste mensen alleen bekend als NOS-presentatrice, kreeg veel complimenten voor haar nieuwe rol als MAX-host. Kijkers vinden haar perfect bij het programma passen.

Lees ook:
Ons interview met Dionne Stax over Van onschatbare waarde 

Beaufort

Tegenover Van onschatbare waarde wist geen enkel ander programma meer dan een miljoen kijkers te trekken. RTL 4's avonturenprogramma Beaufort, dat vorige week al ietwat teleurstellend begon met 746.000 kijkers, zakte in naar 585.000 kijkers. En dat terwijl Beau van Erven Dorens zo zijn best deed: hij ging deze week 'caven' in de grotten van het Britse Ingleton. Veel twitteraars hadden respect voor zijn prestatie.

Toch waren sommige kijkers ook wel kritisch. Beau was wel veel aan het vloeken en schelden tijdens zijn grottenavontuur. En er kwam aardig wat gezucht en gekreun aan te pas daar onder de grond.

 

Temptation Island

Over gekreun gesproken: Temptation Island zakte van 527.000 kijkers vorige week naar 356.000 kijkers nu op RTL 5. Veel mensen vinden dat er dit jaar maar weinig gebeurt in het verleidingsprogramma, ook al was de heftigste serie ooit beloofd.

 

Meer over