Kijkcijfers 24 maart 2022

De TV van gisteren: Peter Pannekoek introduceert ‘Staatsontvoering’ en wordt trending

25 maart 2022 08:56 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS screenshot

Het was een succesvolle tv-avond. Floortje Naar het Einde van de Wereld was na het NOS Journaal van 20:00 uur (1,9 miljoen kijkers) het best bekeken programma van de avond, maar er waren ook andere verrassingen.

Floortje Naar het Einde van de Wereld

Floortje Dessing reisde af Argentinië, waar ze een bijzondere Amerikaanse familie bezocht die op de uitgestrekte vlaktes van Noord-Patagonië woont. De aflevering maakte veel indruk op de ruim 1,5 miljoen kijkers thuis. Zo was namelijk te zien dat de familie in een enorme uithoek van het Andesgebergte woont. De bewoonde wereld is namelijk alleen per paard bereikbaar en de tocht duurt dan zo’n vier uur. Waardoor ze er een dag over doen om boodschappen te halen.

Dit Was het Nieuws

Kijkers bleven massaal zitten voor Dit Was het Nieuws, wat uiteindelijk 1,2 miljoen kijkers wist te boeien. In de uitzending hadden ze het onder andere over de toeslagenaffaire. Peter Pannekoek maakte zich boos over uit huis geplaatste kinderen die na maanden nog steeds niet met hun ouders zijn herenigd. “Staatsontvoering” noemde hij het. Het woord was gisteravond zelfs trending op Twitter.

Goed zo, @PannekoekPeter slaat de spijker op zijn kop #ditwashetnieuws. Meer dan 1000 uithuisgeplaatste kinderen in de toeslagenaffaire is een vorm van staatsontvoering

— introversum 🌈 🌍 (@Introversum1) March 24, 2022

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

SBS6 behaalde een goede plek in de top-10 met Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en trok nog meer kijkers dan vorige week. De zender hield ruim een miljoen kijkers in zijn greep, maar dat was ook niet gek in deze bizarre zaak. Mr. Frank Visser moest ingrijpen tussen Jacqueline en haar buren: de familie Heerschop. Zij trokken zonder pardon het hek dat Jacqueline om haar kerkje heen had gezet uit de grond en wilden het niet teruggeven. Kijkers vooral verbijsterd door het gedrag van Jan Heerschop.

Expeditie Robinson: All Stars

RTL deed op primetime het minst goede zaken. Expeditie Robinson bleef net als de afgelopen weken rond de 700.000 kijkers steken. Toch viel er zeker wel wat te beleven weer op de eilanden. Immuniteitsmunten werden ingezet en een strijd tussen het boerenbondje en de artiesten. Wat uiteindelijk een spannende afloop had.

Meer over