Kijkcijfers woensdag 18 januari

De TV van gisteren: DNA Onbekend-kijkers omarmen presentatrice Marlijn Weerdenburg

19 januari 2023 07:50 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Marlijn Weerdenburg mag de champagne uit de kast trekken. Ruim 1,1 miljoen tv-kijkers zagen woensdagavond hoe zij haar debuut maakte in het altijd even emotionele DNA Onbekend

Met succes overigens, want een groot deel van de kijkers was erg positief. Die complimenten kan ze dus alvast in haar zak steken.

DNA Onbekend

In deze eerste aflevering van een gloednieuw seizoen van het AVROTROS-programma DNA Onbekend schoot 'nieuwkomer' Marlijn Weerdenburg Pascal en de geadopteerde Lisa te hulp, die beide wat vragen hadden over hun afkomst. Zo wilde Pascal weten of zijn moeder de waarheid de juiste man als zijn vader heeft aangewezen. Lisa wilde met haar deelname ontdekken of de twee vrouwen die zij zelf heeft opgespoord echt haar moeder en (half)zus waren. Met resultaat: Marlijn had uiteindelijk voor beide goed nieuws.

De Slimste Mens

Natuurlijk scoorde NPO1 eerder op de avond ook weer de pannen van het dak met De Slimste Mens. De kennisquiz trok op deze woensdagavond precies 2,4 miljoen kijkers. Die mensen zagen hoe Cindy Hoetmer het spel moest verlaten. Ze kon niet opboksen tegen de kennis van zowel Tim de Wit als Thijs van de Meeberg. Of presentatrice Quinty Misiedjan dat wel kan, moet blijken. Zij is in de vanavond de nieuwe uitdager.

Married at First Sight

Waar de kijkers nog meer hun tv voor aanzetten? Dat is niet moeilijk te raden, want onder meer Ilja Gorts' Gort over de Grens ging weer van start en wist 398.000 kijkers te trekken. Daarnaast waren er 896.000 mensen weer in de ban van Married at First Sight. Of nou ja, van de nog altijd kibbelende Martijn en Nicole om precies te zijn. Het lijkt maar niet gezellig te worden in het toch zo zonnige Puglia waar de twee nog altijd hun huwelijksreis doorbrengen. Dit stiekem tot groot genoegen van de kijkers.

Talkshowstrijd

Op deze woensdagavond was er natuurlijk ook weer een talkshowstrijd en die werd ditmaal gewonnen door Vandaag Inside (749.000), waarin onder meer Özcan Akyol openhartig sprak over hoe het nu gaat met Matthijs van Nieuwkerk en Johnny de Mol. Verder zijn ook Op1 (749.000), Khalid & Sophie (666.000) en Jinek (627.000) in de top-20 van de dag te vinden. 

Meer over