De TV van gisteren: Dokter Tinus verplettert Johnny de Mol

27 september 2016 08:17 | kijkcijfers | Door Televizier

© SBS

Dokter Tinus trok dinsdagavond bijna 1,3 miljoen kijkers voor SBS 6. De komedieserie won daarmee dik van Family island met Johnny de Mol dat op hetzelfde tijdstip werd uitgezonden bij RTL 4 en slechts 608.000 kijkers trok.

Een enorm verschil in cijfers. Maar ook de progamma's kunnen niet meer verschillend zijn. Misschien ligt daarin het verschil in populariteit. In Family island komt er nogal wat ellende naar boven bij de families.

[embedhttps://twitter.com/thessadehaas/status/780491182392614912]

Terwijl Dokter Tinus alleen maar uit vrolijke onzin bestaat.

Over Smaak valt te twisten

Opvallend is, dat na Doker Tinus, de kijkcijfers ook instorten bij SBS. Nog maar 537.000 mensen bleven na de serie hangen voor Over smaak valt te twisten, de kookwedstrijd met Irene Moors en Rudolph van Veen. En twitteren over het programma werd al helemaal niet gedaan.

Het Familiediner

Een programma waar gelukkig altijd over gepraat wordt, is Het familiediner met good old Bert van Leeuwen.

Bert moest weer flink aan de bak. Het was aan hem een reeds tien jaar durende ruzie tussen vader en zoon op zien te lossen. Zoon Steve vond zijn nieuwe, jonge stiefmoeder niet leuk en vader Willem negeerde zijn zoon straal op straat. Op het eind had Bert iedereen zo ver dat ze de limousine instapten. En hadden 1 miljoen kijkers gemengde gevoelens.

Er was ook iets met het uiterlijk van Bert.

Meer over