Kijkcijfers woensdag 25 december 2019

De TV van gisteren: Doorbakken opent dik onder het miljoen

26 december 2019 07:58 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX/Roland J. Reinders
Kerstdagen zijn voor programmamakers alles behalve feestdagen. Nederlanders keken bitter weinig televisie op Eerste kerstdag. 

De kijkcijfer top 25 ziet er dan ook uit als een slagveld. Er torent slecht één programmatitel boven het geheel uit en dat is De slimste mens. Alleen de spelshow van Philip Freriks wist boven het miljoen te eindigen. Een keurige 1,12 miljoen mensen zagen hoe de derde aflevering van het seizoen gespeeld werd. Daarvan bleven er nog 434.000 over voor De kracht van de kringloopwinkel.

Kritiek op Doorbakken

Een nieuwe titel lanceren op Eerste kerstdag lijkt dan ook verre van aan te raden. Toch is dat precies wat Omroep MAX deed met de start van Doorbakken, de nieuwe napraatshow van Heel Holland bakt met Irene Moors. Met 776.000 kijkers is het programma qua kijkcijfers goed voor brons, maar online was er flink wat kritiek te horen. 

RTL onder half miljoen

Zelfbenoemde familiezender RTL 4 speelde op primetime pijnlijk genoeg geen rol van betekenis. GTST bleef haken op 499.000 kijkers en voor de film Soof 2 bleven slechts 395.000 lekkerbekken plakken. Ook online maakte de film weinig reacties los. Een herhaling van de All you need is love kerstspecial wist daarna nog eens 298.000 kijkers te bekoren. 

Meer over