KIJKCIJFERS Donderdag 13 SEPTEMBER 2018

De TV van gisteren: Drone Masters is officieel een flop

14 september 2018 09:19 | kijkcijfers | Door Televizier

© Wessel de Groot
De derde aflevering van Drone masters trok donderdagavond slechts 98.000 kijkers. Een drama voor de zender van John de Mol. Concurrenten RTL en NPO deden het gisteren een stuk beter.

Het lukte SBS 6 donderdag niet om de barrière van 100.000 kijkers met Drone masters te doorbreken. We mogen daarom officieel stellen dat de zender van John de Mol een heuse flop in handen heeft. Wij kunnen zelfs geen enkele kijker vinden die fanatiek over het programma Twitterde. Gelukkig plaatste deelneemster Tanja Jess nog een woordgrapje op social media.

SBS 6

Het was sowieso geen beste avond voor Talpa Network. Alleen SBS 6- programma’s Hart van Nederland (529.000) en Shownieuws (393.000) bemachtigden een plekje in de Kijkcijfer Top 25 van Stichting Kijkonderzoek. Net5, SBS 9 en Veronica haalden de lijst niet.

This Time Next Year

This time next year, het nieuwe programma van Wendy van Dijk, opende donderdag met 729.000 kijkers. In deze RTL-show proberen de deelnemers hun dromen in één jaar te verwezenlijken. Hoewel de kijkcijfers goed zijn, verschenen er maar weinig positieve berichtjes op Twitter. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de cijfers van komende week.

Expeditie Robinson

Ondanks de berichten lijkt het er vooralsnog op dat RTL met This time next year een hit in handen heeft. Een nog groter succes is Expeditie Robinson, dat donderdagavond ruim 1,1 miljoen kijkers trok. Twitter ontplofte tijdens de proef. Een paal moest de lucht in, maar dat is kennelijk moeilijker dan het lijkt.

Klem

De Publieke Omroep had gisteren maar liefst 14 programma’s in de top 25 staan. Naast het Achtuurjournaal (1,6 miljoen) en het NOS Journaal van 18:00 uur (1 miljoen) deed vooral het tweede seizoen van Klem het goed. De eerste aflevering van de serie met Barry Atsma in de hoofdrol trok 987.000 kijkers.

Meer over