Kijkcijfers maandag 13 november

De TV van gisteren: Droomcijfers voor Dieuwertje Blok en haar Sinterklaasjournaal

14 november 2023 09:39 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet

Dieuwertje Blok heeft alle reden om de speculaas, pepernoten en marsepein uit de kast te pakken, want het is echter waar: Het Sinterklaasjournaal trok maandagavond maar liefst bijna 1,9 miljoen mensen naar NPO3.

Dat is een stuk meer dan vorig jaar: toen was de eerste aflevering goed voor 1,2 miljoen.

Lees ook: Heel Holland Bakt-trio zorgt voor problemen in Het Sinterklaasjournaal 

Het Sinterklaasjournaal

Hoe leuk dat voor Dieuwertje en de makers ook is, de kijkers, Sinterklaas en de pieten mogen zich de komende tijd nog wel even opmaken voor de nodige problemen. In de eerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal was te zien hoe het Pietenhuis, ook wel bekend als Paleis Soestdijk, opeens is verplaatst. Jeroen Kramer weet alleen nog niet waar hij nu moet zijn. Verder is ook het Grote Boek van Sinterklaas achtergebleven in Spanje, dus de vraag is of alle pakjes wel op tijd bij alle kinderen zullen zijn.


Chateau Meiland

Sinterklaas zal binnenkort dus weer voet op Nederlandse bodem zetten en daarmee in de voetsporen treden van... Nadège Coffinet. De 1.157.000 kijkers van Chateau Meiland zagen maandagavond hoe de voormalig huishoudster van Chateau Marillaux weer herenigd werd met de familie Meiland. Haar bezoekje was zeker niet van korte duur: samen met Martien, Erica en Maxime maakten ze in vier dagen uitgebreid kennis met ons land en bezocht ze onder meer plaatsen als Noordwijk, Amsterdam en Volendam. De kijkers genoten daar met volle teugen van.

Droomhuis Gezocht

Het Sinterklaasjournaal, Chateau Meiland en ook Vandaag Inside (bijna 1,2 miljoen) behoorden met hun prachtige scores in de top-10 van meest bekeken programma's van de dag. Toch was er ook slechts nieuws. De nieuwste aflevering van Droomhuis Gezocht bleef met 874.000 kijkers toch een beetje achter, maar heeft in vergelijking met Caroline Tensen nog weinig te vrezen. Deze week keken er 'slechts' 620.000 kijkers naar Kopen of Slopen. Verder behaalde Van Roosmalen & Groenteman met 521.000 kijkers een nette score, kon Antoinette Hertsenberg op NPO2 rekenen voor Radar op 577.000 kijkers en bleef Frans Bauers Leven zonder Letters steken op 453.000 kijkers. 

*De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over