De TV van gisteren: Droomhuis Gezocht scoort huizenhoog met herhaling

20 Juli 2016 07:39 | kijkcijfers | Door Televizier

© Omroep MAX

Ook in de herhaling staat Droomhuis Gezocht aan kop. Het programma van Sybrand Niessen trok dinsdagavond 1,1 miljoen kijkers en bleef daarmee mijlenver voor op de concurrentie.

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

In deze herhaling uit 2013 konden we nog eens zien hoe Sybrand Niessen met Marcia en Theo op zoek ging naar een huis in Lapland. Het stel ging al jaren op vakantie naar Finland en wilde in het noorden van 'het land met de duizend meren' een eigen huis gemaakt van traditionele kelo-boomstammen. Dus het was hout, hout, hout.

Prachtig, al dat hout, en dan ook nog eens midden in de bossen. De kijkers zagen echter ook wel wat nadelen aan de 'droomhuizen'.

Zoals altijd showde Sybrand drie potentiële droomhuizen, waarna het echtpaar een keuze moest maken. Maar dat was geen makkie: Theo vond huis 3 de beste optie, terwijl Marcia huis 2 de voorkeur gaf. Wat volgde was een opvallende ontknoping.

Sommige kijkers maakten zich zelfs zorgen:

 

Grillmasters

De herhaling op NPO 1 brak om 20.30 uur dus moeiteloos door de miljoengrens. Geen enkele andere zender wist daarbij in de buurt te komen. Het best bekeken alternatief was een herhaling van Verslaafd  op RTL 4 met slechts 328.000 kijkers. Aansluitend trok een nieuwe aflevering van Grillmasters een abominabele 342.000 kijkers. Pijnlijk! Op Twitter heeft men wel vermoedens hoe dat komt:

En dat terwijl presentator Ruben Nicolai de halve finale van de barbecue-show nog wel zo vrolijk aanprees op Twitter:

 

Meer over