Kijkcijfers zondag 21 april 2024

De TV van gisteren: Dwars Door de Lage Landen scoort als een malle

22 april 2024 08:37 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Geen Linda de Mol, Chantal Janzen of Annechien Steenhuizen. Het is de Belg Arnout Hauben die met Dwars Door de Lage Landen de meeste kijkers weet te trekken op de zondagavond.

Het was weer genieten van de slow-tv.

Dwars Door de Lage Landen

Het eerste seizoen van Dwars Door de Lage Landen was al populair bij Nederlandse kijkers, maar blijkbaar konden velen niet wachten op een nieuwe reeks. Arnout Hauben en zijn team gingen met ruim 1,1 miljoen kijkers van start op NPO2 en was daarmee het best bekeken programma van de avond na het Acht uur Journaal. Arnout startte dit keer zijn tocht in Friesland en dat was nu al genieten.

Code van Coppens

Nu het seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht erop zit is het voor Hélène Hendriks even afwachten hoeveel kijkers er dit keer blijven plakken zonder de miljoeneninstroom. De presentatrice kan opgelucht ademhalen, want 851.000 kijkers stemden af naar De Oranjezondag. Daarvoor ging een nieuwe reeks van Code van Coppens van start met in de eerste aflevering John de Bever met zijn partner Kees die het opnamen tegen sportverslaggevers Milan van Dongen en Jeroen Stekelenburg. 659.000 kijkers waren benieuwd naar de eerste aflevering en zoveel kijkers haalde het programma vorig seizoen niet eens.

Project Rembrandt

Ook Chantal Janzen zou nu moeten profiteren van het feit dat Miljoenenjacht niet meer te zien is. Maar helaas voor haar blijven die kijkers weg bij RTL4. De Bevers en hun avonturen in de escaperoom wist meer kijkers te trekken, want Chantal hield met Beat the Champions uiteindelijk 646.000 over. Beste Kijkers hield er uiteindelijk 598.000 over. Dat de kijkcijfers aardig verdeeld zijn op de zondagavond blijkt wel. Project Rembrandt wist de afgelopen weken rond de 800.000 kijkers te trekken, gisteravond bleven daar 699.000 over.

Bekerfinale Feyenoord – NEC

De vooravond stond bij veel sportliefhebber vooral in het teken van de TOTO KNVB Bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen een enorm spannende wedstrijd met ploegen die erg aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Er gebeurde in ieder geval genoeg. De wedstrijd werd nog even stilgelegd vanwege een brandje en vuurwerk op het veld en Feyenoord-speler Minteh kreeg nog een rode kaart, desondanks wisten de Nijmegenaren de 1-0 niet meer om te buigen naar winst.

Meer over