Kijkcijfers van zondag 5 mei 2024

De TV van gisteren: Dwars Door de Lage Landen levert tranen op in Flevoland

6 mei 2024 08:47 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Nederland genoot nog even van het lekkere weer zo aan het eind van het weekend, want er werd ’s avonds niet erg veel tv gekeken. Toch gebeurde er nog wel het één en ander.

Vooral in Dwars Door de Lage Landen was het niet alleen lol.

Dwars Door de Lage landen

Laten we eerst beginnen met de misschien wel het populairste programma van de zondagavond: Dwars Door de Lage Landen. Als je zoekt op X (voorheen Twitter) is er letterlijk geen één negatieve noot op te merken. Maar wat wil je, je weekend afsluiten met slow tv met beelden die je niet vaak van Nederland ziet, is in ieder geval voor de 886.000 kijkers genieten. Arnout Hauben en zijn companen zijn aanbeland in Flevoland en brengen onder andere een bezoekje aan Silvia, de eerste wijnboer in Flevoland die mousserende wijn maakt. Alleen Silvia is ernstig ziek en dat levert een indrukwekkend gesprek op.

NOS Bevrijdingsdag

En het was uiteraard Bevrijdingsdag. Op tv waren veel registraties te zien van verschillende concerten door het land. Primetime zond NOS het 5 mei concert uit live vanaf de Amstel in Amsterdam. 857.000 kijkers genoten van verschillende optredens als Guus Meeuwis, Emma Kok, Flemming en April Darby. Frits Spits en Karsu presenteerden het concert en konden rekenen op positieve reacties.

PSV – Sparta

In de Eredivisie was het een spannende dag. Voor een paar clubs was het erop of eronder qua degradatie, maar voor PSV was het juist een hele feestelijke dag. De Eindhovenaren wisten tegen Sparta met 4-2 te winnen en waren daarmee voor de 25e keer landskampioen. De wedstrijd zelf werd live door 538.000 kijkers bekeken en de huldiging door 318.000.

De Oranjezondag

Wie iets minder hard konden juichen vanmorgen waren Art Rooijakkers en Hélène Hendriks. Rooijakkers Over de Vloer ging gisteravond van start met Rico Verhoeven als eerste gast. Blijkbaar zijn niet heel veel mensen in de bokser geïnteresseerd, want de eerste aflevering werd bekeken door 446.000 kijkers. Hélène Hendriks wist met De Oranjezondag 551.000 kijkers te trekken en dat is een stuk minder dan voorgaande weken. De talkshow staat zelfs niet in de top 10 best bekeken programma’s van de avond. Code van Coppens was goed voor 600.000 kijkers.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over