De TV van gisteren: DWDD trekt veel kijkers met Sonja Barend

22 februari 2017 08:04 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot DWDD

De Wereld Draait Door trok dinsdag 1,5 miljoen kijkers. Dat was mede te danken aan gaste Sonja Barend die over het door haar geschreven boek kwam vertellen. Ze liet veel kijkers ontroerd achter.

Sonja Barend (76) is zelden meer op televisie, maar als ze er is maakt ze meestal veel los. Zo ook gisteren in DWDD met haar boek Je ziet mij nooit meer terug. De titel slaat op de afscheidswoorden van haar vader die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd afgevoerd naar een concentratiekamp. Sonja was toen 2 jaar oud.

Het beste voor je kind

Op NPO 1 haalden ook Opsporing Verzocht (1,3 miljoen) en De rijdende rechter (1,3 miljoen) mooie cijfers. Op RTL 4 debuteerde het programma Het beste voor je kind een stuk minder goed (750.000), maar dat programma zorgde wel voor gigantisch veel opschudding. In Het beste voor je kind worden ouders geportretteerd die een afwijkende opvoedmethode hebben. Heel erg afwijkend. Een van de stellen was bijvoorbeeld nogal spiritueel aangelegd.

Jinek

Eva Jinek had wederom een goede avond, ze trok 1 miljoen kijkers met Jinek (tegen RTL Late Night 578.000) en had o.a. Andries Knevel te gast die voor het eerst vertelde over de legionella-bacterie die hem bijna fataal werd. De EO-presentator vertelde dat psalmen het door de moeilijke tijd heen hielpen.

Meer over