De kijkcijfers van zondag 21 april

De TV van gisteren: Eén tegen 100 scoort weer

Ook met Pasen wordt er weer gretig afgestemd op het televisietoestel. Op zondag werd er vooral gekeken naar sport.

Naar de samenvattingen van de Eredivisie werd zondagavond het meest gekeken (op het Journaal van 20.00 uur na). In totaal stemden 1.44 miljoen mensen af op NPO 1 voor de spannende ontknoping van de Eredivisie. Want met nog drie speelronden te gaan staan Ajax en PSV precies gelijk qua aantal punten. De Amsterdammers hebben een iets beter doelsaldo.

Mathieu van der Poel

Maar het grootste sportnieuws kwam zondag vermoedelijk uit de Amstel Gold Race. Met een bizarre ontknoping in de finale wist de Nederlander Mathieu van der Poel de koers op zijn naam te schrijven. Ondanks het mooie weer stemden 567.000 Nederlanders af op de koers op NPO 1. In de wetenschap dat veel Nederlanders het wielrennen volgen via de Vlaamse collega's op de Belgische zender Een, zal dat aantal nog een beetje hoger hebben gelegen. 

Eén tegen 100

Sinds vorige week is Caroline Tensen met haar één tegen 100 te zien op RTL 4. Dat is natuurlijk even wennen, want dit programma was jarenlang bij de publieke omroep te zien, maar het blijkt de kijkers weinig uit te maken op welke zender het wordt uitgezonden, want scoren doet het wel. Er keken zondagavond 1.42 miljoen mensen naar de quiz. Vorige week waren er wel wat aanmerkingen op het niveau van de vragen. Ook deze keer werd er op Twitter weer gretig meegespeeld.

Ellie op patrouille

Ook Ellie is weer te zien op televisie. Met een nieuwe reeks van haar Ellie op patrouille op NPO 1 weet ze de kijkers weer te vinden. Vorige week waren dat er 858.000 en deze week 789.000. Op RTL 4 was er weer een aflevering van Married at first sight, waar 905.000 mensen naar keken. Dat waren er vorige week nog 1.2 miljoen.

Meer over:

Reageren