Kijkcijfers 8 januari 2023

De TV van gisteren: Edson da Graça maakt prima start met The Floor

9 januari 2023 09:06 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL Nederland

Edson da Graça maakte gisteravond zijn officiële presentatiedebuut voor RTL4 met The Floor. Met deze nieuwe quiz hoopt de zender weer een succesformule in handen te hebben, maar de meningen van de kijkers waren nogal verdeeld.

The Floor moet na Weet ik Veel en Beat the Champions het nieuwe kijkcijferkanon worden op de zondagavond. Een groot succes was het niet meteen maar met 816.000 kijken is het echt best een prima start voor RTL en Edson. De formule van The Floor is dat na verschillende quizrondes er uiteindelijk één van de honderd kandidaten de hele vloer veroverd heeft. Voor veel kijkers amusant genoeg, maar anderen vonden het weer veel te traag.

Heel Holland Bakt

De zondagavond is van Heel Holland Bakt. Daar komt geen één programma meer omheen. Het bakprogramma hield ruim 2,7 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Het thema van deze week was karamel, maar helaas voor Erna waren haar creaties deze week niet voldoende en moest ze de tent verlaten. Gelukkig stond haar man buiten al te wachten met een bos bloemen en kreeg ze veel lof van kijkers thuis.

Bert Visscher

SBS6 deed weer iets mindere zaken op de zondagavond. Alberto Stegeman was terug met een nieuw seizoen van Stegeman op de Bres en trok daarmee. 422.000 kijkers. De theatershow ‘Hij wordt vanzelf moe’ van Bert Visscher die daarvoor werd uitgezonden werd al wat beter bekeken. 594.000 lagen in een deuk om de cabaretier.

Meer over