De TV van gisteren: Een miljoen voor emotionele Beste Zangers...

5 juni 2016 08:42 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Jan Smit stond centraal in de derde aflevering van De beste zangers van Nederland. Dat bleek een behoorlijk emotionele aangelegenheid die door 1.03 miljoen werd gezien. 

Jan had oprecht niets door toen hij werd verrast met de mededeling dat ter ere van z'n twintigjarig artiestenjubileum voor de verandering De beste zangers helemaal om hem draaide. Nog voordat er een liedje was gezongen, zat hij al met tranen in de ogen dankzij de lieve woorden van Willeke Alberti. Maar uiteindelijk werd hij het meest gegrepen door het optreden van René van Kooten die had gekozen voor het door Jan geschreven nummer Leeg om je heen. Ook thuis voor de buis liepen de emoties weer hoog op.

Nederland - Oostenrijk

Het meest bekeken alternatief voor De beste zangers van Nederland bood SBS 6 met de oefenwedstrijd Oostenrijk  - Nederland. Zo'n 1.2 miljoen fans zagen het 2-0 voor Oranje worden en dat gaf de burger moed. Onze jongens lijken op de weg terug. Dat líjkt goed nieuws...

En dan trekken sommige kenners al conclusies...

Koalabeertjes

Net als vorige week had RTL 4 het moeilijk door de sterkere programmering op NPO 1 en het Nederlands elftal op SBS. De voorlopig laatste aflevering van Professor Nicolai & Dr. Beckand wist een ondermaatse 615.000 kijkers te boeien. Daarna deed Het zijn net mensen het aanzienlijk beter: 1.07 miljoen mensen deden weer wat dierenfeitjes op en werd er dankzij Philippe Geubels hard gelachen om geradicaliseerde koalabeertjes.

 

Meer over