De kijkcijfers van vrijdag 7 februari 2020

De TV van gisteren: Eerste liveshow The Voice of Holland trekt 1,7 miljoen kijkers

Reikhalzend werd er uitgekeken naar de strijd tussen coaches Anouk en Lil ‘Kleine bij de eerste liveshow van The Voice of Holland. Het vuurwerk kwam echter van de kandidaten, waardoor de 1,7 miljoen kijkers met een kleine teleurstelling naar bed moesten vrijdagavond.

Hoogtepunten van de uitzending op vrijdag waren de optredens van Duncan Laurence, voor zijn winst van het Eurovisie Songfestival van 2019 in Israël zelf deelnemer aan de talentenjacht, en het optreden van de kandidaten met Kensington. Overigens kreeg presentator Martijn Krabbé - die volgens de kijker oranje in beeld verscheen - online de nodige kritiek te verwerken. Sommigen vroegen zich zelfs af of het aan de instelling van hun tv lag.

Waylon vs. Ali B

De talentenjacht op RTL4 was met de 1,7 miljoen kijkers minder goed bekeken dan andere eerste liveshows. Daar keken steevast meer dan twee miljoen mensen naar. Volgende week staat overigens de strijd tussen coaches Waylon en Ali B op de rol.

Podium van de vrijdag 

The Voice of Holland was overigens niet het best bekeken programma van de vrijdag. Die eer was weggelegd voor het NOS journaal van 20.00 uur, waar meer dan 1,9 miljoen mensen op afstemden. Matthijs van Nieuwkerk completeert met zijn De wereld draait door (1.357.000 kijkers) het podium.

Talkshowoorlog 

De talkshowoorlog die menig tv-kijker al wekenlang in zijn greep houdt werd mede dankzij The Voice of Holland op vrijdag in het voordeel van Eva Jinek beslist. Zij trok 886.000 kijkers, terwijl concurrent Op1 het met 558.000 kijkers moest doen. Dat was ook direct het laagste aantal kijkers voor de talkshow op NPO 1 sinds de start op 6 januari. Afgelopen week wist Op1 alleen op donderdag meer kijkers te trekken dan Jinek.

Meer over:

Reageren