De TV van gisteren: Eerste Voice Battles goed voor goud

9 december 2017 07:41 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

The Voice begon aan de battles en dat bleek precies waar Holland op zat te wachten. Met 2.16 miljoen kijkers was de talentenjacht het best bekeken programma van de dag.

The voice scoorde zelfs een kleine 200.000 kijkers meer dan het Acht uur journaal, wat een behoorlijk knappe prestatie is. Kijkers schrokken echter van het niveau van de talenten. Vocaal zit het bij de meesten wel snor, maar van muziek bleken sommigen nog weinig kaas gegeten te hebben. Want, wíe is Freddy Mercury nou eigenlijk?

Humberto wint van Eva

Door de topscore van The voice knalde RTL Late Night vervolgens nét door de miljoengrens. Humberto Tan had een overvolle tafel en pakte flink uit met (kerst)muziek omdat de RTL-productie The christmas show uitgebreid gepromoot moest worden. Concurrent Jinek bleef met 971.000 kijkers aan de andere kant van het miljoen, maar Eva had ook een zwaardere strijd.

Matige NPO 1 avond

In navolging van de donderdagavond blijkt ook de primetime programmering van NPO 1 te rammelen. Een jaren oude herhaling van Flikken Maastricht wist 872.000 mensen te boeien, maar vervolgens bleven nog maar 682.000 mensen zitten voor een verse TV Show. Zelfs Studio Sport verloor kijkers: 616.000 liefhebbers waren nog te porren voor de samenvattingen van de eredivisie. Dat Jinek daarna op eigen kracht weer richting het miljoen wist te krabbelen is zonder meer een prestatie. 

Meer over