De TV van gisteren: Eetavond NPO3 valt niet in de smaak

NPO 3 lanceerde twee nieuwe programma's rond voedsel: Chef in je oor en Broodje gezond. Maar niet veel mensen hadden er oren naar.

Alleen Broodje gezond, het KRO-NCRV presentatiedebuut van Marlijn Weerdenburg, wist de kijkcijfer top 25 te halen... Als hekkesluiter. Uiteindelijk zagen 463.000 mensen hoe ze samen met collega Ersis Kiris onderzocht of vlees kankerverwekkend is (kort samengevat: vlees eten kán de kankerkans verhogen). Niet iedereen was helemaal overtuigd.

Maar er was wel lof voor Marlijn...

Chef in je oor opent laag

Voorafgaand aan Broodje gezond beleefde kookprogramma Chef in je oor haar debuut. Twee BN'ers koken een sterrenmaaltijd terwijl ze op afstand instructies doorkrijgen van een chefkok. Het door Klaas van der Eerden gepresenteerde programma wist niet al teveel mensen te boeien: 253.000 kijkers zagen hoe Pepijn Gunneweg en Fockeline Ouwerkerk competitief worst maakten. Op Twitter waren de meningen verdeeld, vooral het geschreeuw en gefoeter van de koks was niet ieders kopje thee.

En een bekende fijnproever bleek fan.

Met open armen stijgt

Sowieso was het geen topavond qua kijkcijfers. Slechts 4 programma's kwamen over de miljoengrens heen, zelfs het debuut van Rijdende rechter wordt vervolgd bleef steken op 974.000 kijkers. Wel was er goed nieuws voor Natasja Froger wiens adoptieprogramma Met open armen van 765.000 kijkers vorige week steeg naar 877.000. 

Meer over:

Reageren