Kijkcijfers donderdag 20 juni 2024

De TV van gisteren: EK-kraker tussen Spanje en Italië in trek bij kijkers

21 juni 2024 07:10 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© NOS
De EK-kraker tussen Spanje en Italië was gisteravond de absolute winnaar op tv. Spanje was de betere partij, maar de wedstrijd eindigde slechts in 1-0 door een eigen doelpunt van Italië. Dankzij twee overwinningen in hun poule heeft Spanje zich al geplaatst voor de achtste finales van het EK.

EK Voetbal

Donderdag stonden er weer drie nieuwe wedstrijden op het programma voor het EK Voetbal. In de middag speelde Slovenië gelijk tegen Servië, een wedstrijd die 746.000 kijkers trok. Om 18:00 uur begon de wedstrijd Denemarken - Engeland, die eindigde in een spannende 1-1. Deze wedstrijd wist 1.834.000 kijkers te boeien. In de avond volgde nog een mooie wedstrijd: Spanje - Italië. Dit spektakelstuk, waarin vooral Spanje indrukwekkend was, sloot de avond af met maar liefst 2.548.000 kijkers.

Vandaag Inside Oranje Quiz

De Vandaag Inside Oranje Quiz is allesbehalve een groot succes. Er keken donderdag nog niet eens 200.000 mensen naar het SBS6-programma. Gelukkig voor Wilfred Genee en SBS6 scoort talkshow Vandaag Inside wel een stuk beter. Gisteren trok de aflevering 811.000 kijkers. In de uitzending waren Hélène Hendriks en Arend Jan Boekestijn te gast. Kijkers zijn niet bepaald enthousiast over de komst van Boekestijn.

Over de Oceaan

Het RTL4-programma Over de Oceaan trok donderdagavond 574.000 kijkers. In de aflevering van gisteren ontstond er wat irritatie tussen Caroline Tensen en Roelof Hemmen. Caroline, die verantwoordelijk is voor de keuken, vindt het moeilijk om elke dag voor veertien personen te koken. Roelof besloot om haar te helpen, maar die samenwerking verliep vrij stroef. De BN'ers zijn inmiddels al 1,5 week onderweg met hun zeiltocht. Kijkers genieten van het RTL4-programma.

Meer over