Kijkcijfers 2 november 2023

De TV van gisteren: Wortelboer en Van Rossem zorgen voor vermaak

3 november 2023 08:41 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Je zou ze niet zo snel bij elkaar zetten, maar Emma Wortelboer en Maarten van Rossem zijn volgens veel kijkers een gouden duo. In de tweede aflevering van Wortelboer en Van Rossem viel dan ook weer genoeg te lachen.

De 338.000 kijkers genoten volop.

Wortelboer en Van Rossem

Bij De Slimste Mens zien we Maarten van Rossem eigenlijk nooit lachen, maar met Emma Wortelboer aan zijn zijde zien we zijn tanden des te vaker. Het duo gaat weer op pad om verschillen uit hun generaties te bespreken en de aflvering van gisteravond staat in het teken van 'langer leven.' Zo neemt Emma een ijsbad, omdat dat goed voor de gezondheid zou zijn. Maarten zit er liever naast met een koekje. Ook bezoeken ze nog een verzorgingstehuis, maar dat is wel de laatste plek waar Maarten terecht wil komen. De tweede aflevering kan dan ook op veel complimenten rekenen.

Geboeid – Terug Naar Indonesië

De NPO deed sowieso goede zaken op de donderdagavond, want Floortje Naar Het Einde Van De Wereld werd door 946.000 kijkers bekeken en kon Dit Was Het Nieuws rekenen op 936.000 kijkers. Op NPO3 ging de nieuwe EO-serie Geboeid – Terug Naar Indonesië van start, waar Dwight van van de Vijver met drie jongvolwassenen van Indische en Molukse afkomst terug naar het land van hun voorouders reist. Het programma weet meteen indruk te maken op kijkers thuis.

I Can See Your Voice

RTL4 heeft ook zeker niet te klagen, want 653.000 kijkers zaten klaar voor I Can See Your Voice. De twee kandidaten wisten de ene na de andere valse zanger weg te spelen, dus er was een grote kans dat ze twee nachtegaaltjes overhielden. De meiden wonnen een mooi bedrag en Thomas Berge mocht een duet zingen met de overgebleven kandidaat, die daadwerkelijk goed kon zingen. Zo goed zelfs dat kijkers hem beter vinden dan Thomas.

Waar is Mijn Erfenis

Verder wist Arjen Lubach met zijn laatste uitzending van de Avondshow meer kijkers te trekken dan Vandaag Inside. Ruim 1 miljoen kijkers zapten naar NPO1, terwijl er 983.000 naar de mannen op SBS6 keken. Bij SBS6 blijven de positieve reacties op Waar Is Mijn Erfenis binnenstromen, want ook de tweede aflevering is genieten geblazen. 589.000 kijkers zagen hoe Gea met haar broer en zus in de clinch ligt om de erfenis van hun ouders. Het ging er hard aan toe, maar uiteindelijk kwamen ze er gelukkig wel uit met hulp van Dennis van der Geest. Een rol die volgens kijkers perfect bij hem past.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over