Kijkcijfers woensdag 6 juli

De TV van gisteren: Kijkers geraakt door emotionele uitzending RTL Boulevard

7 juli 2022 07:50 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© RTLXL still
RTL Boulevard stond gisteravond volledig in het teken van de vorig jaar neergeschoten Peter R. de Vries. 945.000 kijkers zagen hoe onder meer zijn kinderen Royce en Kelly en 'goede vriendin' Miljuschka Witzenhausen terugblikten op die heftige periode én hun herinneringen deelden.

Het programma wist daarmee heel veel snaren te raken.

RTL Boulevard

Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries na een uitzending van RTL Boulevard neergeschoten in Amsterdam. Het entertainmentprogramma van RTL besteedde daar het afgelopen jaar logischerwijs al veel aandacht aan en ook gisteren - precies een jaar na de fatale schietpartij - kon een thema-uitzending niet achterblijven. Onder meer de interviews met zijn kinderen Royce en Kelly en Miljuschka Witzenhausen, die openhartig spraken over zowel de periode met als zonder hem, raakten kijkers diep.

Het Perfecte Plaatje In Argentinië

Later op de avond konden de geëmotioneerde kijkers gelukkig hun tranen drogen. Op RTL4 vond namelijk ook de grote finale plaats van Het Perfecte Plaatje in Argentinië. 734.000 kijkers zagen hoe voormalig 3 Op Reis-presentator Maurice Lede na zes spannende weken met slechts 0,2 punt won van Jochem van Gelder. Thomas Berge bleek tijdens de eerste opdracht al niet opgewassen tegen zijn concurrenten.

EK Vrouwenvoetbal van start

De meeste kijkers hadden echter vooral interesse in actualiteiten (met een miljoenpubliek voor zowel het NOS Journaal als RTL Nieuws) en voetbal. Op NPO1 werd gisteravond het EK Vrouwenvoetbal afgetrapt door Engeland en Oostenrijk. Uiteindelijk zagen 956.000 kijkers hoe Engeland de eerste punten binnensleepte: het team van voormalig OranjeLeeuwinnen-coach Sarina Wiegman won na een moeizame wedstrijd nipt met 1-0. 

Voor Nederland is het nog even afwachten. Onze OranjeLeeuwinnen moeten pas zaterdag voor het eerst aan de bak tegen 'die andere outsider' Zweden.

Talkshows: Op1 of Renze?

Door het voetbal op de hoofdzender verschoof talkshow Op1 eenmalig naar NPO2, maar veel kijkers verloren ze daarmee niet. Het programma ditmaal gepresenteerd door Tijs van den Brink en Margje Fikse viel van de 708.000 kijkers van dinsdagavond maar iets terug naar 701.000. Die kijkers waren alleen niet allemaal te spreken over de inhoud: de uitzending stond namelijk volledig in het teken van de boerenprotesten of zoals kijkers zeiden: boze boeren.

Renze moet daarentegen oppassen. Hij zakte op deze drukke tv-avond weg van de 633.000 (van dinsdag) naar 574.000. Wel zijn kijkers nog altijd positief verrast door zijn kwaliteiten als talkshowhost. 

Meer over