De TV van gisteren: Eredivisie domineert Olympische Spelen

De sportzomer nadert z'n einde, maar de reguliere sport blijkt onverminderd populair op de buis. Studio sport scoorde zelfs beter met de eredivisie dan de Spelen.

Toegegeven, het scheelde maar een haartje. Gisteravond keken 1.58 miljoen mensen naar de samenvattingen van de Eredivisie wedstrijden tussen onder mee Ajax en Willem II. Studio Rio moest het doen met een meer dan respectabele 1.44 miljoen kijkers. Eerder die avond was dames Taekwondo zelfs goed voor 1.23 miljoen belangstellenden. Helaas wist de Nederlandse Reshmie Oogink zich niet te plaatsen voor de halve finale, ze ging onderuit tegen de Amerikaanse taekwonda Jackie Galloway. De kijkers hadden wat moeite met de vrij onbekende vechtsport.

Prinsengrachtconcert scoort

NPO 2 stond gisteravond in het teken van 't jaarlijkse Prinsengrachtconcert. Ditmaal zaten 618.000 muziekliefhebbers klaar voor de registratie van het evenement. Daarmee komt het concert op de 11e plek in het kijkcijferklassement én is het ook nog eens het best bekeken amusementsprogramma van de avond.

Toch valt er altijd wel een valse noot te ontwaren...

RTL 4 verslaat SBS 6 ook in de herhaling

SBS en RTL ontwaken volgende week uit hun zomerslaap, maar dit weekend was het nog herhaling troef op primetime. RTL bleek de beste papieren te hebben met De jongens tegen de meisjes de Het collectief geheugen dat respectievelijk 578.000 en 473.000 kijkers opleverde. SBS 6 wist met Lekker Nederlands zo'n 376.000 échte fans te boeien. 

 

Meer over:

Reageren