De TV van gisteren: Erg slechte zondagavond voor RTL 4

Bij RTL 4 worden ze waarschijnlijk wakker met een beetje buikpijn bij het zien van de kijkcijfers. De programma's Roots en Verjaagd door de oorlog scoorden beiden bijzonder slecht.

Naar de slavenserie Roots keken op primetime slechts 365.000 mensen, gevolgd door de documentaireserie Verjaagd door de oorlog waar slechts 134.000 kijkers eens voor gingen zitten. Dat zijn cijfers die die RTL 4 niet gewend is. Misschien hebben tv-kijkers gewoon geen trek in ellende op de zondagavond.

Heel Holland bakt

Gelukkig voor alle andere tv-kijkers presenteerde op NPO 1 André van Duin de tweede aflevering van het altijd kneuterige Heel Holland bakt. 2,5 miljoen kijkers zagen hoe de kandidaten hun tanden stukbeten op bladerdeeg. Het deeg werd bij niemand gaar en het wilde ook al niet bladeren. De kijkers thuis trokken hun conclusie.

Op het eind moest de roodharige Fries Hidde het veld ruimen omdat al zijn baksels mislukten. Hij was bovendien onverstaanbaar.

Jan de Hoop heeft gelukkig een alternatief beroep in gedachten voor Hidde.

Stegeman op de bres

Stegeman op de bres hield zich weer goed staande in het zondagavondgeweld. Alberto leverde iets in op vorige week, maar kwam toch uit op een heel aardige 874.000 kijkers voor SBS 6. De SBS-presentator probeerde deze week recht te halen voor een inmiddels gestorven dame die bestolen was door haar buurmeisje. De opgelegde straf viel alleen niet zo goed bij de mensen thuis.

 

Reageren