De TV van gisteren: Eurovisie Songfestival trekt ruim 4 miljoen kijkers

14 Mei 2017 09:00 | kijkcijfers | Door Televizier

OG3NE werd onder het oog van 4.067.000 Nederlandse kijkers elfde in de finale van het Eurovisie Songfestival. Daarmee is de uitzending van Avrotros de absolute winnaar van de tv-avond.

Zaterdagavond trok de finale van het Eurovisie Songfestival maar liefst 4.067.000 kijkers naar NPO 1. Er werd veel getwitterd, al ging dat niet alleen over de acts. Jan Smit en Cornald Maas werden uitgebreid besproken op het sociale medium.

Graham Norton

Uiteindelijk hebben er ongetwijfeld meer mensen naar het Eurovisie Songfestival gekeken. Via Twitter bleek dat er ook een hoop kijkers waren die het liedjesfestijn aanschouwden via het Belgische Eén en Britse BBC 1, waar Graham Norton in het commentaarhokje zat. Hier zijn helaas geen kijkcijfers van bekend.

Armin Van Buuren: Live uit de ArenA

De 253.000 kijkers die geen zin hadden in de Eurovisie Songfestival-deuntjes vertrokken naar RTL 4 voor de liveregistratie van Armin Van Buuren: Live uit de ArenA. Nooit eerder gaf de dj zo’n groot concert in Nederland.

Formule 1

Het draaide vrijdag niet alleen maar om muziek. Zo trok Ziggo Sport maar liefst 275.000 kijkers met ‘slechts’ de kwalificatie van de Formule 1. Dat belooft wat voor zondag. Dan verdedigt Max Verstappen zijn titel op het circuit in Barcelona. De fans maakten tijdens de kwalificatie in ieder geval al indruk op de internationale pers. Aan hen kan het zondag niet liggen. 

Meer over