De kijkcijfers van zaterdag 20 november

De TV van gisteren: Even tot hier domineert opnieuw

21 november 2021 09:21 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Annemieke van der Togt
Wat al bekend was is weer bevestigd: er staat geen maat op Even tot hier van NPO 1. Ook op deze zaterdagavond wist het programma weer veel kijkers te trekken.

Niels van der Laan en Jeroen Woe weken vorige week eenmalig uit naar de zondagavond. Daar scoorden ze 1.58 miljoen kijkers. Dit weekend zaten ze weer op hun vertrouwde zaterdagavond en dat resulteerde in 1.79 miljoen belangstellenden. Deze keer kwamen de Even tot hier-heren met een nieuw plan: de Wissel-G.

Mindf*ck

NPO 1 heeft meer ijzers in het vuur op de zaterdagavond. Wat te denken van Mindf*ck, het programma waarin Victor Mids iedereen een loer draait met zijn goocheltrucs. Dit keer was Najib Amhali te gast en ook hij werd in de maling genomen. De kijkcijfers waren weer goed: 1.67 miljoen mensen keken naar de goochelaar. 

Chantal onder de miljoen

Waar de prime time-programma's van NPO 1 keurig boven de miljoen scoren, wil dat op RTL 4 nog niet echt lukken op de zaterdagavond. Chantals Pyjama Party was goed voor 886.000 kijkers, terwijl Een tegen 50 in totaal 845.000 mensen aan zich wist te binden. SBS pakte uit met een show van cabaretier Bert Visscher. Daar keken 660.000 mensen naar.

Schaatsen en voetbal

Sport is uiteraard iets wat het altijd goed doet op de buis. In Stavanger is dit weekend een wereldbekerwedstrijd schaatsen: naar de 10 kilometer keken zaterdagmiddag 934.000 mensen. De samenvattingen van de Eredivisie wisten 1.14 miljoen mensen te bereiken en de kwalificatie van het autorijden trok 564.000 kijkers naar Ziggo Sport.

Meer over