Kijkcijfers zaterdag 20 maart 2021

De TV van gisteren: Even Tot Hier best bekeken amusement

21 Maart 2021 09:05 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Er mocht weer gelachen worden op zaterdagavond met de comeback van Even tot hier. Ruim 1,6 miljoen kijkers hadden daar wel oren naar.

Door de terugkeer van Niels van der Laan en Jeroen Woe werd Matthijs gaat door een uurtje eerder uitgezonden en dat bleef niet zonder gevolgen. De muzikale show van Matthijs van Nieuwkerk kwam nog net boven het miljoen uit terwijl 'ie doorgaans ruim 300.000 kijkers meer trekt. Even tot hier had ook voldoende muziek, waaronder een nummer over de kabinetsformatie met Mark Rutte als Vader Abraham (foto). 

Sterren op het doek

Mogelijk had Matthijs concurrentie van zijn goede vriend Eus die op hetzelfde moment een nieuw seizoen Sterren op het doek lanceerde. Maar liefst 1 miljoen mensen zagen Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib zo diplomatiek mogelijk kiezen uit drie doeken waar ze niet direct weg van was.

RTL wint van SBS

RTL 4 had een meer dan sterke avond. Lego masters leverde de zender 1,3 miljoen kijkers op en de tweede aflevering van De verraders noteerde zelfs 1,4 miljoen speurneuzen. Van die cijfers kan SBS slechts dromen: talentenjacht We want more scoorde 790.000 kijkers waarna Jeroen van der Boom voor het oog van 684.000 kijkers van start ging met het tweede seizoen van zijn interviewshow Hoge bomen.

Meer over