Kijkcijfers zaterdag 26 november 2022

De TV van gisteren: Even Tot Hier maakt plaats voor WK Voetbal

27 november 2022 09:03 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© EPA/Friedemann Vogel
Ondanks dat er veel gezegd werd dat men niet zou kijken naar het WK Voetbal vanwege de misstanden in Qatar, is daar weinig van te zien in de dag top 25 van de kijkcijfers. Geen Journaal van 20.00 uur of Even Tot Hier dat de lijst aanvoert dit keer.

Het zijn de wedstrijden Argentinië - Mexico (2 miljoen), Frankrijk - Denemarken (bijna 1,6 miljoen) en het WK Journaal (ook bijna 1,6 miljoen) die de lijst aanvoeren.

Even Tot Hier

Mogelijk kan Even Tot Hier op de nodige terugkijkers rekenen. Met 1,5 miljoen kijkers scoorde het programma zo'n 200.000 kijkers minder dan vorige week. Die daling heeft vast te maken met het feit dat de show vanwege het WK voetbal pas rond 23.00 uur werd uitgezonden. Onder meer de OneLove-band en de situatie in Staphorst na een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet, kwamen aan bod in het programma. En dat zorgde voor de nodige reacties online.

Sterren op het Doek

Tussen alle andere nieuws- en voetbaluitzendingen vinden we op plek 8 ook nog Sterren op het Doek. Zanger, entertainer en presentator Rob Kemps was dit keer te gast. 919.000 kijkers stemden af op het programma om meer te weten te komen over Kemps en de kunst te bekijken. Gezien de actualiteiten is de scène waarin kunstenares Willeke Timmer Rob Kemps schetst een beetje pijnlijk. Terwijl ze dat doet, komt Özcan Akyol even kijken naar het werk. "Hij lijkt op Matthijs van Nieuwkerk, met dat mondje zo. Je hebt Matthijs geschilderd!"

Wissel

Op RTL4 vond een wisseling van de wacht plaats. Waar de afgelopen weken The Big Show met Ruben Nicolai beter scoorde dan Vriendenloterij Miljonairs, was het nu andersom. De show van Ruben kon rekenen op 709.000 kijkers en Vriendenloterij Miljonairs op 737.000.

SBS6

Van Liedje op het eerste gezicht hoeft SBS6 het niet te hebben op de zaterdagavond. Het kijkcijfersaantal is met 359.000 dan wel ietsje hoger dan vorige week, maar ze hangen nog steeds aan de afgrond van de kijkcijfers dag top 25. Wat wel scoort, is De Oranjewinter. Dit programma is nu ook weer goed voor 793.000 kijkers.

Meer over