De kijkcijfers van zaterdag 13 april

De TV van gisteren: Even tot hier op eenzame hoogte

14 april 2024 09:57 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Annemieke van der Togt
Het was een warme dag zaterdag, maar desondanks werd in de avond toch gewoon gretig de televisie aangezet. De winnaar van de avond qua kijkcijfers? Even Tot Hier.

Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn sinds vorige week terug op NPO 1 met Even Tot Hier en begonnen toen al goed. Deze week doen de twee daar nog een schepje bovenop: er keken 1.75 miljoen mensen. Daarmee maakten ze met afstand het best bekeken programma van de avond en scoorden ze heel ruim boven het NOS Journaal (1.29 miljoen). Verrassend was het optreden van de Band Abel, die hun oude hit 'Onderweg' in een nieuw jasje staken.

Ook Mindf*ck scoort

Als gezegd konden andere programma's niet op tegen Even tot hier. Een programma dat wel in de buurt kwam was Mindf*ck, dat ook op NPO1 werd uitgezonden, maar voorafgaand aan Even tot hier. Er keken maar liefst 1.2 miljoen mensen naar de onnavolgbare illusies van Victor Mids. 

RTL met Make Up Your Mind

Bij de NPO zullen ze dus ongetwijfeld tevreden zijn met de kijkcijfers van zaterdagavond. Hoe zit dat bij de commerciële aanbieders? Make Up Your Mind deed het weer goed op RTL 4. 943.000 mensen stemden af op het programma Voor de rest is er weinig terug te vinden in de top 10 van de dag. Naar Vriendenloterij Miljonairs - ook RTL 4 - keken 577.000 mensen.

SBS met Ik hou van Holland

SBS 6 rekende zaterdagavond op een tandem van amusement, maar die kwam niet geheel uit de verf. Naar de laatste aflevering van Ik hou van Holland keken 577.000 mensen, terwijl De Kwis met Ballen 455.000 lieden naar de buis trok.

Naar de samenvattingen van de Eredivisie (NPO 1) keken 891.000 voetballiefhebbers. 

Meer over